CBW_v_pos_rgb.jpg

Affären + Kommunikationen = Upplevelsen

"I varje verksamhet finns det en kärna och affärsidé värd att förädla,
oavsett om verksamheten har funnits i några år eller är nystartad.
Denna kärna vill C by West utveckla till en hållbar framtida kommunikation
som ger en upplevelse både internt och externt".

Maria Westman, kommunikationsrådgivare på C by West

IMG_2920.JPG

COMMUNICATION.

Jag ger kommunikationsrådgivning  till verksamheter, till ledare och till medarbetare.

Exempel på tjänster:
- Strategisk kommunikationsrådgivning
- Framtagande av kommunikations- & budskapsplattformar
- Taktisk marknadsplanering och implementering
- Research och studier av t ex marknad
och målgrupp
- Kundresa: definition och framtagande

Min arbetsprocess består av: prioritera – engagera – utveckla. När vi startar samarbetet sätter vi upp detta tillsammans och sedan sker det i en löpande och agil arbetsprocess.

Jag lägger stor vikt vid att koppla kommunikationen med affären. Jag anser att det som kommuniceras internt i en verksamhet är det som ska ge ett värde externt.

Jag skapar också bryggan mellan den strategiska inriktningen och de taktiska insatserna. Inom ramen för de taktiska delarna kan jag även stödja i det operativa arbetet av kommunikation och marknadsföring.

187AE197-FF8E-4151-8CF6-FFFFAA99DFA9.JPG

CONTENT.

Under många år har jag arbetat med content marketing och utvecklat strategier, koncept och produktioner för olika verksamheter.

Exempel på tjänster: 
- Framtagande av content- och kanalstrategier

- Koncept och paketering av content marketing
- Implementering av verktyg och arbetsmodeller
- Skapa organisation för contentarbete
- Utveckla produktioner, format och publicering

Idag behöver verksamheter utveckla egna budskap och eget content. Det lyckas bäst om det förankras och kopplas till verksamhetens affär och strategiska riktlinjer.

Jag arbetar i första hand med att ta fram fram content- & kanalstrategier. Vidare så behövs ett taktiskt ramverk för att kunna ta sig an det operativa arbetet – detta ingår i mitt arbete av en content- & kanalstrategi.

Jag kan också hjälpa till att skapa en struktur i arbetet med content marketing med olika arbetsmodeller, verktyg och hur ansvar ska fördelas. I det operativa arbetet kan jag också vara ett fortsatt stöd och önskar ni produktioner så samarbetar jag med frilansare och byråer.

AA459443-9D44-40F4-9AFA-4F3E45067A90.JPG

COMPETENCE.

Att ta tillvara på kärnan i en verksamhet handlar om att utveckla de människor som man har i sin organisation. Att tillföra kompetensutveckling och inspiration stärker långsiktigt en verksamhet.

Exempel på tjänster: 
- Utbildningar, genomförande och paketering
- Workshops, genomförande och paketering
- Moderator och facilitator

- Organisationsutveckling
- Ledarskapsutveckling
- Förändringsarbete, digital utveckling
- Personlig affärsmentor

Jag arbetar som lärare och affärspartner på IHM Business School. Därmed är jag van att sätta samman rätt paketeringar inom kompetensutveckling. Då jag också jobbar med organisationsutveckling i mina rådgivningsuppdrag, så blir detta en bra kombination - att sammanfläta kompetensbehovet inom ramen för en organisationsutveckling.

Det går också att anlita mig som personlig mentor för dig som leder ett team, eller för dig som vill utvecklas i karriären och i livet.

Några röster om att samarbeta med Maria...

0.jpeg

Jenny Friberg, Kommunikationsstrateg, SOS Alarm:
”Jag och Maria har under en tid jobbat fram ett bra sätt för mig att utöva mitt ledarskap. Med utgångspunkt i att starta upp och få igång SOS Alarms redaktionella arbete har hon coachat mig till ett fungerande arbetssätt.”

 


0-1.jpeg

Mia Forssell, idag Marknadsansvarig på JM:
”Jag träffade Maria första gången på IHM där hon var en av mina lärare på kursen Content & Marketing Management. En mer ambitiös och påläst lärare får man leta efter - alltid lika proffsig och med ett stort personligt engagemang. Senare har jag även haft förmånen att ha Maria som min chef. Bra ledarskap är något Maria brinner för och det är få chefer som jag lärt mig så mycket av som av henne. Något som gör att Maria sticker ut är hennes generositet - hon tvekar aldrig att bjuda på sina bästa tips och råd utan att förvänta sig något tillbaka”.


IMG_5529 2.jpg

Marknadsföreningen i Stockholm, när Maria Westman utsågs till ”Årets ambassadör”:
”Årets ambassadör är aktiv i föreningen sedan många år och numera även nätverksledare, där hon drar till sig många intressanta föreläsare och flitiga deltagare. Hon är en driven och effektiv projektledare, och även sedan årsskifte entreprenör med nystartat företag. Som specialist på content sprider hon gärna content om Marknadsföreningen i sina egna sociala kanaler. Denna medlem är även ordförande i Swedish Content Agencies, har ett stort professionellt nätverk och undervisar även på IHM och sprider budskapet om Marknadsföreningen till sina elever. Ni har säkert listat ut att Årets Ambassadör är Maria Westman.”